(h)eerlijk vlees

Welkom op de site van de familie Kip.

 

 

Team Nationale 2016
Team Nationale Keuring Marienheem 2016
Nienke, Hilde en Eliana
Eerste, tweede en derde kalveren tot 1 jaar NVM 2017
Team NVM 2017
Jade algemeen Kampioen
Jannes, Hilleen, Ina, Harm en Edwin
Bedrijfsgroep Nationale 2019
Lois kampioen, Hilleen en Jannes
kampioen Jonge dieren NVM 2015
Nationale team Sedan 2018
Onze stier Messi op de Europesche Keuring in Sedan
Jade 1e oudere stieren NVM 2018
Janes en Jade
 

 

 

U kunt het volgende op onze site vinden,

Nieuws, onder deze tab vind u artikelen over zaken waarmee wij mooie of bijzondere resultaten behaald hebben. 

Aanbod, hier ziet u het aanbod van fokdieren en overige zaken. ook vind u hier informaties over vleespakketten die wij verkopen.

Foto's , onder deze tab kunt u het foto materiaal vinden over de keuring waaraan wij hebben deelgenomen maar ook bedrijfsbezoeken/bijeenkomsten die wij hebben gehouden.

Contactpagina, hier kunt u vragen stellen over allerlei zaken maar ook vleespakketten bestellen. U krijgt bij contact een bericht terug over de vraag of een becvestiging van uw betstelling

Ontstaan,

Op het voormalige kippenbedrijf van de familie Kip in de Wijk kreeg Harm in 1984 drie Verbeterd Roodbont pinken van zijn vader. Door de enorme uitstraling van blonde koeien werden in 1990 de eerste twee Blonde koeien gekocht. Dit was het begin van de huidige veestapel welke thans bestaat uit 45 zoogkoeien met bijbehorend jongvee.

Nadat is begonnen met een aanbindstal in de jaren ‘90 zijn er nogal wat aanpassingen gedaan. De bestaande roosterstal is momenteel ingestrooid met een dik pak stro. In de potstal lopen de hoogdrachtige koeien en het jongvee staat in de winter een tijd op de grupstal. 

Fokkerij,

Met de aanschaf van enkele stamboek Blonde d’Aquitaines begin jaren ’90 onstond de basis voor de huidige veestapel. de dekstieren worden over het algemeen gekocht op de BAC veiling waardoor er inmiddels mooie foklijnen achter de moederdieren te vinden zijn. als eerste  kochten wij  BAC Thijs v.Patois gefokt door Kees Dekker. Bijna al onze huidige dieren gaan terug op BAC Thijs. Later volgden nog BAC Ami du Moulin v.Fallou gefokt door Hans Spekenbrink, BAC Dunech v.Napoleon van Jan van Oorsprong, BAC Exploit du Moulin v.Amor du Moulin van Spekenbrink. De enige dekstier die niet via de veiling gekocht is was Heuvelland Hummer. 

In 2013 werd voor het eerst deelgenomen aan de nationale keuring met drie dieren. Dat was op de NVM in Zwolle. Daarna volgde Mariënheem in 2014 en de NVM in Zwolle 2015. De laatste keuring verliep uiterst succesvol met het behalen van hoge klasseringen en de kroon op al het werk natuurlijk de kampioenstitel voor de jonge Lois. Opvallend is dat de dieren worden voorgebracht op de keuring door veel jeugd, de kinderen van Harm en Ina ,nichtjes en andere vrienden. Inmiddels hebben wij meerdere prijzen mogen behalen op de Nationale keuring waar wij normaal gespreken aan deelnemen. Zo is in 2015 Lois kampioen geworden bij de kalveren tot 1 jaar. in 2017 is onze huidige dekstier Jade algemeen kampioen geworden. 

Kenmerken voor onze fokkerij die wij hoog in het vaandel willen houden zijn, het karakter van de dieren, een sterke ruglijn en natuurlijk bespiering en benen. 

Vleesverkoop,

Wij verkopen vleespakketten van de eigen Blondes, vacuum verpakt per porties van twee. Wij slachten vier tot vijf keer per jaar waarvoor u een pakket kunt bestellen via de site. Een pakket is 9,5 kg en bevat alle voorkomende vleessoorten uit een koe. De dieren worden op een ecologisch verantwoorde,en zo diervriendelijke wijze gehouden. 

Toekomst,

Sommige stierkalveren worden als broutard verkocht en de beste gaan voor de fokkerij naar een nieuwe eigenaar. De afzet van fokstiertjes loopt meestal goed in het voorjaar en dat is dan ook de reden dat het afkalfpatroon iets meer verlegd gaat worden. Wanneer een stiertje in het najaar wordt geboren is de dekrijpe leeftijd in het voorjaar en dat is voor de portemonnee gunstiger. Door de ruimte in de stal kunnen nu in de winter ook zoogstellen worden gehouden wat voorheen niet mogelijk was.

We hebben een goede vraag naar vlees.  Zeker doordat mensen momenteel meer willen weten over de productie en herkomst is er een groeiende markt voor het blonde vlees in de regio.

 

Inhoud pakket

Inhoud pakket*:
- Entrecote;
- Ribeye;
- Kogel/haas biefstuk;
- Hollandse biefstuk;
- Riblappen;
- Runderlappen;
- Sucadelappen;
- Schenkel;
- Rollade;
- Gehakt;
- Rundersausijsjes;
- Hamburgers
 
Vleespakket
* de inhoud van de pakketten kunnen verschillen per persoon/pakket